آموزش نمودار خوانی و انواع نمودار در تحلیل چارت در فارکس

آموزش نمودار خوانی و انواع نمودار در تحلیل چارت در فارکس


شاید شما نیز بارها به انواع نمودارها در فارکس نگاه کرده اید اما متوجه اعداد و ارقام و شکل های آن نشده اید. اگر این چنین بوده پس آموزش نمودار خوانی را به شما پیشنهاد می کنیم.

نمودارها یا چارت های قیمت از اجزاء مهم و اصلی معاملات بازارهای مالی به شمار می روند. در بازارهای دیجیتال، فارکس و بورس، تریدرها با یک نگاه مختصر به نمودارها متوجه قیمت و وضعیت آن در زمان گذشته و حال می شوند. حتی می توانند حدس بزنند مسیر قیمت در آینده به چه سمت و سویی در حرکت است. در واقع آموزش انواع نمودار در فارکس و نحوه خواندن آنها یک گام مهم در مسیر تریدر شدن است. اگر شما نیز با این سوال مواجه هستید که چگونه یک نمودار را تحلیل کنیم؟ این متن می تواند برای شما یک پاسخ روشن و مفید باشد.

انواع نمودار ها در بازارهای معاملاتی
انواع نمودار ها در بازارهای معاملاتی

 

در آموزش نمودار خوانی اولین نکته ای که به تریدرهای مبتدی تعلیم می دهند، مفهوم محور افقی، زمان و محور عمودی قیمت کالا می باشد. چارت قیمت، دنباله ای از قیمت های رسم شده در یک واحد زمانی معین است. در چارت قیمت، محور عمودی نشان دهنده مقیاس قیمت است و محور افقی نیز نشان دهنده مقیاس زمان. از آنجا که نمودارهای فارکس در بازه های زمانی مختلف نوسانات قیمتی را به مخاطب نشان می دهد، ارزیابی تکنیکال و تحلیل فاندامنتال اهمیت زیادی پیدا می کنند. کاربرد هر نمودار در تحلیل تکنیکال نیز از مباحث مهم و تاثیر گذار در بازارهای معاملاتی است. در ادامه به این موضوع بیشتر می پردازیم.

اهمیت آموزش نمودار خوانی برای معامله گران

ماهیت بازار فارکس زنده، پویا و داینامیک می باشد. حتی معامله گران نیز در این بازار نیاز به هوشیاری کامل دارند. برای اینکه در این بازار به سود و موفقیت های مالی خوبی برسید، باید با انواع نمودارهای قیمتی و ارزیابی های تکنیکال و فاندامنتال آشنا باشید. از همین رو، انواع چارت های فارکس برای تریدرها تکنیکال اهمیت زیادی پیدا می کنند چرا که می توانند عملکرد قیمت در واحدهای زمانی مختلف را به تریدرها نشان بدهند. ( منظور از واحدهای مختلف زمانی بین ده دقیقه تا یک سال و حتی بیشتر است). هر تریدر نسبت به اطلاعاتی که برای شناسایی قیمت نیاز دارد، می تواند از یکی از انواع مختلف این نمودارها استفاده کند. از این چارت ها می توان برای تحلیل روند معکوس، ادامه روند، نقاط ورود و خروج به بازار کمک گرفت. در ضمن این چارت ها، تغییرات و محدوده زمانی عرضه و تقاضا را نیز به خوبی نشان می دهند.

آموزش نمودار خوانی از آنجا اهمیت پیدا می کند که به تریدرها نقاط مناسب برای ورود و خروج بازار مالی را نشان می دهد. مشخص کردن این نقاط در داد و ستد از اهمیت بسیاری برخوردار است و موفقیت تریدر را تضمین می کند. از همین رو، تریدرها تلاش می کنند با کمک انواع نمودارها، اطلاعات ارزشمندی در زمینه حرکات قیمت به دست آورند. چارت های مهمی که در بازار فارکس وجود دارند، عبارت هستند از : نمودار خطی، شمعی یا کندل استیک و میله ای. تریدر می تواند یکی از این سه نمودار را انتخاب کند و چگونگی قرائت و تفسیر آن را بیاموزد. فرقی نمی کند که شما چه نموداری را انتخاب می کنید، مهم نحوه تحلیل درست شما از این نمودار است که اهمیت پیدا می کند.

 

 نحوه آموزش نمودار خوانی

با آموزش نمودار خوانی می توان زمان حرکت های بزرگ و عمده قیمت در بازارهای مالی یا کالاهای قیمتی را شناسایی و آن ها را در موقعیتی مناسب به پول نقد تبدیل کرد. یکی از موضوعات چالش برانگیزی که یک تریدر با تجربه با آن دست به گریبان است، زمان بندی در بازارهای مالی میباشد. به همین خاطر معمولا تریدرها برای شناسایی نقاط مناسب ورود و خروج بازار، بیش از هر مطلب دیگری بر روی استفاده از نمودارها و نحوه قرائت آنها تمرکز کرده و وقت می گذارند. چنانچه در هر یک از بازارهای مالی به داد و ستد می پردازید، تحلیل تکنیکال انواع نمودار می تواند یک اهرم کمک کننده باشد. به بیانی دیگر، نسبت به نوع داد و ستدی که قصد دارید انجام دهید و بازه زمانی که قیمت را می خواهید در آن رصد کنید، یکی از این سه نمودار قیمت می تواند برای شما مفید باشد.

آموزش نمودار خوانی و انواع نمودار در تحلیل چارت در فارکس

اگر میخواهید بهترین صرافی ارز دیجیتال برای ایرانیان و بروکرها را بشناسید بر روی این مطلب کلیک کنید.

نمودار میله ای از انواع چارت ها در بازار فارکس
نمودار میله ای از انواع چارت ها در بازار فارکس

 

چنانچه در روندهای بلند مدت قصد سرمایه گذاری دارید، آموزش نمودار خوانی به ویژه نمودارهای خطی ماهانه و سالیانه برای شما مفید خواهند بود. اگر قصد شما از ورود به بازار معامله روزانه است، ما به شما نمودار کندل استیک یا شمعی را پیشنهاد می کنیم. بیشتر چارت های فارکس جهت ارزیابی تکنیکال یک بازار مورد استفاده قرار می گیرند. تحلیل و بررسی تکنیکال مسیری است که طی آن تریدر با گذشته قیمت یک کالا آشنا می شود. در کنار قیمت کالا می توان شاخص های تکنیکال برای پیش بینی مسیر حرکت قیمت را نیز مشاهده کرد. تحلیل تکنیکال می تواند به روشنی نقاط ورود و خروج معاملات آتی،  اسپات و روزانه هر یک از ارزها را نشان دهد.

 

 نمودار خطی از انواع آموزش نمودار خوانی

آموزش نمودار خوانی را با نمودار خطی شروع می‌کنیم. نمودار خطی یا لاین چارت، اطلاعاتی درباره تاریخچه قیمت یک ارز یا کالای با ارزش را به معامله گر نشان می‌دهد. نمودار خطی، یکی از نمودارهای پرکاربرد در بازارهای مالی نیز محسوب می‌شود و بیشتر برای شناسایی قیمت‌های بسته شدن معامله در طول زمان به کار می‌رود. این نمودار برای تایم فریم‌های مختلف کمک گرفته می‌شود ولی اغلب تغییرات روزانه قیمت‌ها را نیز به خوبی مشخص می‌کند. در این نمودار؛ مجموعه‌ای از اطلاعات قیمت لحظه‌ای یک ارز، در یک دوره و در کنار هم به شکل یک خط ممتد بر روی چارت نشان داده می‌شود. در ضمن، می توان داده هایی نظیر سقف، کف قیمت و قیمت باز شدن داد و ستد را از طریق این نمودار به دست آورد. این نمودارها بسیار ساده بوده و ممکن است به طور کامل روند یا الگو را به تریدر نشان ندهد. از همین رو، معامله‌گران از این نمودار در کنار چارت‌های دیگر استفاده می‌کنند.

 

نمودار خطی
نمودار خطی

 

کندل استیک یا شمعی (Candlestick)از انواع آموزش نمودار خوانی

یکی دیگر از انواع آموزش نمودار خوانی، چارت کندل استیک یا شمعی یا نمودار شمعی ژاپنی است. این نمودار، برای به نمایش گذاشتن قیمت یک کالای مهم و با ارزش یا ارز در یک محدوده زمانی مشخص به کار می رود. این نوع نمودار اولین بار به وسیله تاجران برنج در ژاپن ابداع شد. در این چارت، سیر صعودی و نزولی قیمت یک ارز یا کالا در داد و ستد با ستون های شمعی شکل و با دو رنگ غیر همسان نشان داده می شود. معمولا این نوع نمودارها با نیت پیدا کردن الگوهای قیمتی به وسیله معامله گر مورد استفاده قرار می گیرند. سایه ها در چارت کندل استیک، به معنی کمترین و بیشترین قیمت در طول یک روز می باشند.

 همچنین سایه ها قادر هستند تاثیر سنتیمنت معامله بر قیمت را نیز نشان بدهند. این موضوع برای مشخص کردن نقطه ورود و خروج داد و ستد و معاملات فیوچرز یا آتی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این چارت، ستون های شمعی به رنگ سفید یا سبز نشان داده می شوند. ستون های سفید یا سبز به معنی فشار خرید قوی می باشند اما ستون های شمعی سیاه یا قرمز به این معنی  است که در آن محدوده زمانی قیمت سیر نزولی دارد.

نمودار شمعی
نمودار شمعی

نمودار میله ای

یکی دیگر از انواع نمودارها که در آموزش نمودار خوانی مورد توجه قرار می گیرد، نمودار میله ای است. این چارت به معامله گر کمک می کند تا مسیر و حرکات قیمت اوراق بهادار را به درستی تشخیص داده و آنها را تحلیل کند. در یک چارت میله ای، قیمت های بسته شدن، باز شدن، افزایش و کاهش سهام یا دیگر ابزارهای مالی به صورت چند میله متوالی نشان داده می شوند. نمودار میله ای برای تریدرهایی مناسب است که برای طولانی مدت می خواهند در بازار سرمایه حضور داشته باشند. در ضمن، هر میله نشان دهنده یک نقطه قیمتی در واحد زمانی مشخصی می باشد.

 

کلام آخر 

آموزش نمودار خوانی و انواع نمودار در تحلیل چارت در فارکس یکی از بیشترین موارد برای یادگیری و نحوه کار با بازار فارکس میباشد ، همچنین آموزش در این بازار حرف اول را میزند و ابتدا نمودار خوانی و یادگیری فارکس یکی از کاربردی ترین رکن اصلی کار در بازار فارکس میباشد 

 

دی ارز ، مرجع تخصصی معرفی بازارهای مالی

به‌این post امتیاز دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *