اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو

اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو


اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو

اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده یک شاخص تکنیکال است که به معامله گران در ارزیابی روند بازار و توزیع معاملات کمک می کند. اندیکاتورها یا شاخص های تکنیکال یکی از ابزار بسیار راهبردی و کارآمد در تریدینگ به شمار می روند. تریدرها یا معامله گران از این ابزار جهت درک و تحلیل وضعیت بازار و اطلاع از عرضه و تقاضای اوراق بهادار و دارایی ها استفاده می کنند. با توجه به کارایی بالای این شاخص ها انواع مختلفی از آنها همچون اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده توسط کارشناسان با تجربه طراحی و به بازار ارائه شده اند.

هر کدام از اندیکاتورهای ارائه شده بر اساس تحلیل دسته خاصی از اطلاعات طراحی می شوند. در طراحی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده نیز همانطور که از نام آن پیداست، از اطلاعات و داده های مربوط به خریدار و فروشنده استفاده شده است. در ادامه به معرفی این شاخص، نحوه کار و بررسی فاکتورهای مهم آن خواهیم پرداخت.

 

اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده.
اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده.

 

 

معرفی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده

با توجه به تاثیر نتایج شاخص قدرت خریدار و فروشنده بر تصمیمات تجاری شما، پیش از انتخاب یکی از آنها باید بدانید بهترین اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو چیست؟ برای این منظور باید اسکریپت های مختلفی که سایت های مرجع به شما معرفی می کنند را بررسی کنید. با این حال، ممکن است وقت کافی برای اینکار را نداشته باشید. به علاوه، پرداخت هزینه اشتراک تمام اسکریپت ها برای انتخاب تنها یکی از آنها چندان عاقلانه نیست. از این رو، ما با جستجو در سایت های مختلف و مطالعه نظرات کاربران آنها، یکی از بهترین اسکریپت ها را برای معرفی به شما انتخاب کرده ایم.

این اسکریپت اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده که در ادامه به شما معرفی میکنیم، تحت مالکیت The Market Wisdom (TMW) و توسط دیپانشو شارما طراحی شده و توسعه یافته است. این ابزار که بر اساس داده های مربوط به میزان سلطه خریدار بر فروشنده تدوین شده، یک شاخص قدرتمند برای تحلیل معاملات پلتفرم TradingView محسوب می شود. اسکریپت این اندیکاتور با لایسنس عمومی موزیلا 2.0 منتشر شده است. اندیکاتور سلطه خریدار بر فروشنده نموداری بر اساس تحلیل تکنیکال قدرت نسبی خریداران و فروشندگان در یک چارچوب زمانی تعیین شده ارائه می دهد. این نمودار به تریدرها و سرمایه گذاران این امکان را میدهد که از یک زاویه جدید و موثر دیگر به ارزیابی وضعیت بازار و معاملات آن بپردازند.

فاکتورهای اصلی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده

هر شاخص و نموداری مانند اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده دارای اجزا و اطلاعات خاصی است که آنها را از سایر شاخص ها متمایز می سازد. در ادامه، مهمترین اجزای این اندیکاتور را برای شما شرح خواهیم داد.

نمایش کندلی (بر اساس میزان سلطه): این شاخص میزان سلطه خریداران و فروشندگان بر یکدیگر را با تعداد مشخصی شمع یا کندل در یک نمودار کندلی به نمایش می گذارد. کاربران می توانند تعداد شمع هایی که برای نمایش نتیجه این محاسبات استفاده می شود را تعیین کنند.

نمایش ستونی: اسکریپت این اندیکاتور برای نمایش میزان سلطه خریدار و فروشنده از ستون هایی به رنگ سبز و قرمز روی یک نمودار قیمت استفاده میکند. در یک دوره زمانی، ستون هایی که با رنگ سبز نمایش داده می شوند، نشان دهنده سلطه خریدار بر فروشنده بوده و ستون های قرمز سلطه فروشنده بر خریدار را نشان می دهند.

خط تعادل: این خط یک خط چین افقی و بیانگر مقدار صفر است. قرار گرفتن ستون ها روی این خط نشان دهنده وجود تعادل بین قدرت و تسلط میان خریدار و فروشنده است. بالاتر یا پایین تر بودن ارتفاع این ستون های رنگی نسبت به خط تعادل به معنای ایجاد تغییر در احساسات بازار خواهد بود.

جهت مقایسه بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی و بروکرها بر روی مطلب کلیک کنید.

شیوه محاسباتی اندیکاتور

اسکریپت اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده، داده های قبلی قیمت یک دارایی را به بخش هایی از n کندلی که از قبل تعیین شده، تقسیم می کند. به این ترتیب، میزان قدرت یا سلطه هر بخش را به دست خواهد آورد. از این روش، هم برای محاسبه بزرگی کندل های سبز (گاوی) و هم برای محاسبه بزرگی کندل های قرمز (خرسی) در هر بخش استفاده می شود. چنانچه در یک بازه زمانی، قیمت بسته شدن (قیمت پایانی) یک کندل از قیمت باز شدن (قیمت افتتاحیه) آن بالاتر باشد، آن کندل، سبز محسوب می شود. به طور مشابه، اگر در یک دوره، قیمت بسته شدن یک کندل از قیمت باز شدن آن پایین تر باشد، آن کندل، قرمز به حساب خواهد آمد. سپس، برای هر بخش مجموع اندازه کندل های مرتبط به دست خواهد آمد.

در نهایت، اسکریپت اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده به صورت یک نمودار ستونی میزان تسلط طرفین معامله را به نمایش خواهد گذاشت. در این نمودار، مقدار مجموع کندل های سبز نشان دهنده ستون سلطه خریدار و مقدار مجموع کندل های قرمز نشان دهنده ستون سلطه فروشنده است. نمودار ستونی به تریدرها در ارزیابی افت و خیز قدرت خریدار و فروشنده در این بازار کمک خواهد کرد.

  

نمودار کندلی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده.
نمودار کندلی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده.

 

 

آشنایی با عملکرد و صفحه نمایش اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده

پیش از آموزش نحوه کار با اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو لازم است شما را با برخی از مفاهیم این شاخص آشنا کنیم.

دوره زمانی سفارشی: در ابتدای کار، این اسکریپت به شما اجازه می دهد تا دوره زمانی مورد نظر خود را به صورت کاملا سفارشی تعیین کنید. سپس، آنالیز اطلاعات مربوط به خرید و فروش دارایی های تریدینگ ویو در این بازه زمانی را به صورت نموداری به شما ارائه می دهد. این بازه زمانی می تواند بسته به نیاز شما به صورت ساعاتی از یک روز، چند روز، چند هفته و … باشد.

محاسبه حجم: محاسبه حجم خرید و فروش در این اسکریپت بر اساس سطوح قیمت انجام می شود. این شاخص برای ارزیابی سلطه داشتن فشار خرید یا فروش در دوره زمانی سفارشی شما، قیمت دارایی ها در زمان باز یا بسته شدن و نوسانات آن را بررسی می کند.

محاسبه حجم کل: این اندیکاتور حجم کل معاملات در بازه زمانی سفارشی شما را نیز محاسبه می کند. این مقدار جهت بررسی کل فعالیت و نقدینگی در طول دوره زمانی انتخابی مفید است.

نمایش: پس از محاسبه و آنالیز داده ها، نتایج روی یک نمودار نمایش داده می شوند. همانطور که در قسمت قبل بیان شد، نمایش نتایج از چند قسمت تشکیل شده است. یک نمودار ستونی که حجم کل در طول دوره زمانی سفارشی را به صورت گرافیکی نشان می دهد. اشکال دایره ای روی نمودار (شاخص های حجم خرید و فروش)، قدرت نسبی خریداران و فروشندگان را به نمایش می گذارند. همچنین، یک خط خاکستری رنگ جهت تعیین میانگین حجم معاملات در یک میانگین متحرک 50 دوره ای در نظر گرفته شده است.

تعیین نوع حجم: گفتیم که این اسکریپت سلطه طرفین معامله نسبت به یکدیگر در یک بازه زمانی را ارزیابی می کند. نمایش نتیجه این ارزیابی به شکل زیر نشان داده خواهد شد:

  • سلطه خریدار بر فروشنده: Buyers Volume > Sellers Volume؛
  • سلطه فروشنده بر خریدار: Sellers Volume > Buyers Volume؛
  • برقراری تعادل بین خریدار و فروشنده: Buyers Volume = Sellers Volume.

این اطلاعات به تریدرها در آنالیز احساسات بازار کمک می کنند.

درصد تفکیک: اسکریپت اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده درصد حجم خرید و فروش را نسبت به حجم کل آن محاسبه می کند. نتیجه این محاسبات برای درک بهتر روند توزیع شرکت کنندگان در بازار اهمیت دارد. کاربران می توانند این درصدها را در یک جدول مشاهده کنند.

نمایش جدول: در نهایت اسکریپت اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده جدولی را برای شما ایجاد می کند که حاوی اطلاعات زیر است:

  • نوع حجم فعلی (خریداران یا فروشندگان و یا وجود متعادل)، به رنگ مرتبط به آن؛
  • درصد سلطه خریداران و فروشندگان در بازار.

 

نمودار ستونی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده.
نمودار ستونی اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده.

 

نحوه کار با اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو

مشابه اندیکاتور Multi Meter و اندیکاتور PercentageRatio در فارکس، استفاده از یک اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده برای پلتفرم تریدینگ ویو نیز می تواند به معامله گران دید بهتری برای درک پویایی بازار و رفتار حجم در ساعات معاملاتی خاص بدهد. از این رو، استفاده از این ابزار در کنار شاخص ها و فاکتورهای دیگر برای تریدرها ارزش فراوانی دارد.

نحوه کار با اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده در تریدینگ ویو بسیار ساده است. برای استفاده از این اندیکاتور، ابتدا اسکریپت آن را کپی کرده و به عنوان یک اسکریپت سفارشی به TradingView اضافه کنید. سپس نمودار مالی مورد نظر خود را باز کرده و این اسکریپت را روی آن Apply کنید. در صورت نیاز می توانید دوره زمانی مورد نظر خود را برای آن تعریف کنید. اکنون می توانید نتایج محاسبات اندیکاتور را به شکل نمودار و جدول مشاهده کنید. این نتایج اطلاعات مفیدی را درباره احساسات بازار و نحوه توزیع حجم در یک بازه زمانی مشخص در اختیار شما قرار می دهند. تریدرها از این اطلاعات جهت بهبود تصمیمات و استراتژی های معاملاتی خود به ویژه در یک بازه زمانی خاص استفاده می کنند.

نمایش سلطه خریدار و فروشنده و درصد تسلط در جدول سمت راست نمودار ستونی.
نمایش سلطه خریدار و فروشنده و درصد تسلط در جدول سمت راست نمودار ستونی.

 

 

جمع بندی

در این مقاله با اندیکاتور قدرت خریدار به فروشنده و نحوه عملکرد آن آشنا شدیم. همچنین می توانید بر حسب نیاز، عناصر بصری دلخواه خود مانند فلش را برای داشتن تحلیل بهتر به صفحه نمایش و نمودارها اضافه کنید. به یاد داشته باشید، نوسانات و رویدادهای گذشته لزوما به همان شکل قبل تکرار نخواهند شد. پس در معاملات خود تمام جوانب را با دقت بررسی کنید، روند بازار را مشاهده کنید، استراتژی های مدیریت ریسک را مطالعه کنید و این اندیکاتور را نیز به عنوان یکی از فاکتورها و شاخص های تکنیکال که دید جدیدی به شما می دهد در نظر بگیرید. لازم است به خاطر داشته باشید که تمام معاملات، ریسک های تجاری خود را در پی دارند و سپس با توجه به توان تحمل ریسک خود وارد دنیای تجارت شوید.

 

 

دی ارز ، مرجع تخصصی معرفی بازارهای مالی

5/5 - (5 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *