تعریف فارکس چیست؟

تعریف فارکس چیست؟


برای تعریف فارکس به زبان ساده کافی است به ترجمه ی کلمه به کلمه ی واژه Foreign Exchange Market بپردازیم. این عبارت به معنای تبادل ارزهای خارجی در فضای مجازی می باشد. در واقع فارکس بازاری در فضای مجازی می باشد که شرکت ها، موسسات مالی، دولت ها، اشخاص حقیقی و … در آن به مبادله ی ارز های مختلفی مانند دلار، یورو، ین و … می پردازند.

همان طور که گفته شد بازار فارکس ماهیت فیزیکی ندارد. ژاپن، انگلیس و آمریکا مکان های اصلی هستند که در آن ها مبادلات ارزی صورت می گیرد و مبنای سایر معاملات می باشند.

فارکس چیست و چگونه کار می کند؟

برای تعریف فارکس و تفهیم آن به طور کامل یک مثال می زنیم. فرض کنید شما ساکن یک کشور اروپایی هستید و قصد سفر به کشور آمریکا را دارید. همانطور که میدانید واحد پول اروپا یورو است اما معاملات در آمریکا با دلار انجام می شود. بدین ترتیب شما باید ارز خود را تبدیل کنید. یک روش قدیمی این است که با مراجعه به یک صرافی و پرداخت کارمزد، یوروی خود را به دلار تبدیل کنید.

حال آن که شما با حضور در بازار فارکس می توانید در زمان کوتاه تر و هزینه ی کمتر ارز خود را تبدیل کنید. البته افراد بیشتر در معاملات بزرگ چند صد میلیونی به بازار فارکس مراجعه می کنند. در واقع بازار فارکس یک بازار جهانی برای تبادل ارزها محسوب می شود.

معاملات فارکس چگونه انجام می شود؟

تعریف فارکس چیست؟

معاملات فارکس چگونه انجام می شود؟

در پاسخ به سوال بروکر چیست؟ باید گفت که بروکر همان کارگزاری هایی می باشد که تریدر در آن اقدام به مبادله ی ارز می کند. بدین ترتیب تریدر بعد از انتخاب کارگزاری مناسب با بروکر مربوطه قرارداد منعقد می کند. تریدر مطابق قوانین مبلغی را برای انجام معاملات به حساب کارگزاری واریز می کند.

کارگزاری نرم افزاری را در اختیار تریدر قرار می دهد. به موجب این نرم افزار تریدر قادر خواهد بود گزینه های پیش خرید و فروش، باز و بستن معاملات و … را انتخاب کند. یکی از نرم افزارهای محبوب و معتبر، متاتریدر می باشد.

معاملات صورت گرفته در بازار فارکس به صورت جفت ارز انجام می گیرد. بدین ترتیب ارزش و قیمت یک ارز همیشه متناسب با ارز جفت خود تعیین می شود. به عنوان مثال: جفت ارز یورو و دلار ، در تمام معاملات بازار فارکس کارگزاری مبلغی را تحت عنوان کارمزد از حساب شخص کسر می کند.

معاملات فارکس چگونه انجام می شود؟

ویژگی های فارکس

بازار فارکس چه ویژگی هایی دارد؟

در ادامه ی تعریف فارکس به بررسی ویژگی های این بازار می پردازیم که عبارتند از:
· فعالیت 24 ساعته: یکی از ویژگی های منحصر به فرد در تعریف فارکس، فعالیت شبانه روزی در این بازار می باشد.
· اعتبار اهرمی: برای انجام معاملات در بازار فارکس نیازی نیست که تریدر تمام مبلغ معامله را داشته باشد بلکه فقط با یک یا دو درصد از مبلغ کل معامله می تواند ارز مورد نیاز خود را خریداری کند. به این روش معامله اصطلاحا لوریج یا اعتبار اهرمی گفته می شود.
· واحد تغییر ارزش جفت ارزها: برای محاسبه ی نرخ برابری ارزها از واحد پیپ استفاده می شود.
· واحد لات: این واحد در تعریف فارکس به منظور محاسبه حجم معاملات در بازار ارز استفاده می شود.

محدودیت فارکس در ایران

قوانین فارکس در ایران

آیا فارکس در ایران قانونی است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که خروج ارز به مقدار زیاد یکی از دلایل حساسیت برانگیز بازار فارکس می باشد. در مقابل افراد ایرانی بسیاری هستند که در این بازار سود کرده و با نقد درآمد ارزی ، پول وارد کشورمان میکنند. یکی از ویژگی های بازار فارکس ، ویژگی اعتبار اهرمی می باشد.

کارگزاری ها به دلیل اعتباری که به تریدرها می دهند جذابیت دارند. اگر کارگزاری ها این اعتبار را به معامله گران ندهند افراد زیادی قادر نیستند وارد این بازار شوند. از سوی دیگر این اعتبار بار روانی زیادی را به معامله گر وارد می کند. بدین ترتیب ممکن است تریدر با یک معامله ی هیجانی به شدت متضرر شود.

درآمد فارکس چقدر است؟ میزان سود و درآمد حاصل از فعالیت بازار فارکس متغیر است. عوامل موثر کسب سود از بازار فارکس عبارتند از: میزان سرمایه ی معامله گر، وضعیت بازار فارکس، میزان مهارت تریدر در مدیریت ریسک و بحران و … به این نکته توجه کنید که سود روزانه شما از بازار فارکس متغیر می باشد.

یکی از عوامل موثر در میزان سود روزانه ی شما اخبار سیاسی و اقتصادی جهان، حجم معاملات تریدرها و … می باشد. در ادامه ی تعریف فارکس به این نکته توجه کنید که هیچ فردی نمی تواند در این بازار یک شبه پولدار شود.

راحت ترین صرافی ارز دیجیتال خارجی و بروکرها کدام است؟ برای بررسی بر روی مطلب کلیک کنید.

معاملات فارکس چگونه انجام می شود؟
معاملات فارکس چگونه انجام می شود؟

مزایا و معایب فارکس

مزایا و معایب معاملات فارکس چیست؟ برخی از مزایای معاملات بازار فارکس عبارتند از:
· انعطاف پذیری: تریدرها می توانند در هر ساعت از روز اقدام به خرید و فروش کنند.
· کنترل فردی: در تعریف فارکس به این نکته توجه کنید که کنترل فرد در انجام معاملات با توجه به دانش و مهارت وی صورت می گیرد.
· حساب های تمرینی: یکی از مزایایی که در تعریف فارکس عنوان می شود وجود حساب های دمو با ویژگی های بازار اصلی می باشد. یک فرد مبتدی می تواند در این محیط به خوبی تمرین کند تا بتواند حضور بهتری در فارکس داشته باشد.
برخی از معایب فارکس عبارتند از:
· اعتبار لوریج: به علت این که اعتباری که بروکرها به معامله گر می دهند محدودیتی ندارد. افراد ممکن است با یک ریسک بزرگ به شدت متضرر شوند.
· نوسانات بالا: در تعریف فارکس به این نکته توجه کنید که نوسانات ارزی در این بازار بسیار بالا است.

کلام آخر 

بازار فارکس به موارد مختلف و قوانین مختلف که گفته شد عمل میکند و ممکن است که در بازارهای مالی باعث ضرر ها و سودهای شما شود ، از این رو ابتدا آموزش های درون برنامه ای را کامل انجام داده و ابتدا به صورت معامله های دمو انجام دهید و بعد وارد بازار واقعی شوید 

دی ارز ، مرجع تخصصی معرفی بازارهای مالی

به‌این post امتیاز دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *