رگولاتوری در فارکس یعنی چی

رگولاتوری در فارکس یعنی چی


رگولاتوری در فارکس یعنی چی؟

این مقاله به بررسی چیستی رگولاتوری در فارکس، اهمیت رگولاتورها و شیوه تشخیص بروکرهای رگوله اختصاص دارد.
فارکس بستری بین المللی برای معامله و خرید و فروش ارز است. فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان را شکل داده است که روزانه تعداد کثیری از معامله گران، در حجم های مختلف در آن فعالیت می کنند. پیوستن به این جریان عظیم جابجایی دارایی و کسب سود، تنها از طریق بروکرها یا کارگزاران فارکس امکان پذیر است. بروکر فارکس، در موفقیت شما در دنیای معاملات و همچنین امنیت دارایی تان، نقشی کلیدی را ایفا می کند. هرچقدر کارگزار جفت های معاملاتی بیشتری را ارائه کند یا در حوزه های متنوع، مانند شاخص های بورس، ارزهای دیجیتال، طلا و انرژی نیز فعال باشد، فرصت های سرمایه گذاری بیشتری را می تواند برایتان فراهم کند. یک راه تشخیص بروکرهای قابل اعتماد، بررسی رگوله بودنشان است. با توجه به حساسیت و اهمیت این موضوع، ما در این مقاله قصد داریم رگولاتوری در فارکس، نقش رگولاتورها و شیوه تشخیص بروکرهای رگوله را شرح دهیم.

رگولاتوری در فارکس یعنی چی؟

نقش رگولاتور چیست؟

رگولاتوری در فارکس تعریفی ساده دارد: نظارت نهاد های دولتی، خصوصی و بین المللی مالی و قانونی بر فعالیت بروکرهای فارکس. بدیهی است بروکرهایی که تحت چنین نظارتی هستند و تاییدیه های لازم از رگولاتورهای فارکس را دریافت کرده اند، قابل اعتماد تر نیز می باشند. عدم نظارت نهاد های مالی و قانونی بر فعالیت های بروکرهای فارکس به این معناست که شما و دارایی تان از خطرات رایج این حوزه از سرمایه گذاری، از جمله کلاهبرداری های آشکار بروکرها، مصون نخواهید بود. رگولاتورهای فارکس، وظایف مشخصی دارند که در ادامه مهم ترین آنها را مرور خواهیم کرد:
• صدور تاییدیه برای بروکرهای فارکس مبنی بر رعایت استاندارد ها و قوانین مالی مد نظر رگولاتور
• بررسی شکایت ها، فعالیت های مشکوک و نظارت فعالانه بر بروکرها و نهاد های تحت پوشش
• ایجاد استانداردهای گزارش دهی و تنظیم ممیزی های قانونی و مالی و نظارت فعالانه بر آنها
• ترویج و اجرای طرح های حفاظتی از سپرده های افراد در صورت ورشکستگی بروکر فارکس
• الزام بروکرهای فارکس بر نگهداری جداگانه وجوه مشتری در حساب های بانکی مشخص و عدم دخالت دادن آنها در عملیات مالی شرکت. گاهی رگولاتورها بانک های مشخصی را نیز برای این منظور تعیین می کنند.
• نظارت بر تمامی عملیات های مالی بروکرهای فارکس، مبارزه با پولشویی، ارزیابی میزان امنیت سایبری، تضاد منافع، میزان دستمزد کارمندان، پیش بینی ریسک ها و تداوم کسب و کار
• اعمال الزامات قانونی در کشورهای محل فعالیت (مانند ثبت شرکت، وجود دفاتر مرکزی، تعداد کارمندان و موارد مشابه دیگر)
• نظارت بر شیوه رسیدگی به شکایت مشتریان توسط بروکرها
• اعمال قانون در صورت مشاهده تخلفات

رگولاتور چه اهمیتی دارد؟

هدف اصلی رگولاتوری در فارکس، محافظت از سرمایه گذاران و معامله گران در برابر کلاهبرداری و سایر خطرات مالی است. رگولاتوری در فارکس صرفا یک مدرک یا استاندارد معمولی نیست که بروکر در بازه زمانی کوتاه بتواند آن را کسب کند.

رگوله بودن یک بروکر بدان معناست که یک یا چند نهاد مالی و قانونی به طور مداوم تمامی فعالیت های بروکر را زیر نظر دارد و در صورت بروز کوچکترین خطا، اخطارها و اقدامات قانونی مقتضی صورت خواهد گرفت. رگولاتوری بروکر فارکس صرفا به معنای اعمال قوانین در صورت تایید خطای صورت گرفته نیست، بلکه به معنای تحت نظارت مستمر بودن آن مجموعه است و این موضوع می تواند امنیت و اطمینان خاطر زیادی را برای معامله گران به همراه داشته باشد. اعتماد کردن به بروکرهایی که رگوله نیستند ریسک بسیار بالایی دارد و به هیچ معامله گری، به ویژه معامله گران تازه کار، توصیه نمی شود.

رگولاتوری در فارکس یعنی چی؟

بررسی انواع رگولاتوری در فارکس

رگولاتوری در فارکس انواع مختلفی دارد. این بدان سبب است که رگولاتوری بروکرهای فارکس توسط نهاد ها و شرکت های مالی و حقوقی در کشورهای مختلف انجام می شود. این نهاد ها خود باید تابع قوانین مالی و حقوقی کشوری باشند که در آن حضور دارند. رگولاتورهای سخت گیر، که معمولا از اعتبار بالاتری نیز برخوردار هستند، در کشورهایی با قوانین سختگیرانه تر و آزادی مالی کمتر قرار دارند. بر این اساس می توان انواع رگولاتورهای فارکس را به دو سطح کلی طبقه بندی کرد:

• رگولاتورهای سطح عالی: رگولاتور هایی هستند که در کشورهایی با آزادی مالی کمتر و قوانین سختگیرانه تر فعالیت می کنند. شیوه نظارت این رگولاتورها سختگیرانه تر و دقیق تر است اما از سویی دیگر، بروکرهای مورد تاییدشان، قابل اعتماد ترین در سطح جهان هستند. کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه گذاری استرالیا (به اختصار ASIC)، کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس (به اختصار CySEC) و سازمان راهبرد امور مالی انگلستان (به اختصار FCA) از جمله شناخته شده ترین، معتبرترین و پرطرفدار ترین رگولاتورهای سطح عالی در جهان هستند.

• رگولاتورهای سطح متوسط: رگولاتورهای سطح متوسط یا رگولاتورهای آف شور به آن دسته از موسسات و نهاد های نظارتی مالی گفته می شود که در کشورهایی کوچک با قوانین مالیاتی بسیار آزاد فعالیت می کنند. این کشورها در مناطقی دور افتاده، مانند جزایری در وسط اقیانوس ها هستند و ایجاد فضای باز مالیاتی، یکی از راه حل های این دولت ها برای جذب سرمایه بیشتر است. بلیز، جزایر کیمن و موریس از جمله مکان های معروف برای فعالیت های مالی آزادانه است. کمیسیون خدمات مالی بین المللی بلیز (به اختصار IFSC)، کمیسیون خدمات مالی جزایر ویرجین آمریکا (به اختصار FSC of BVI) و کمیسیون خدمات مالی موریس در اقیانوس هند و شرق آفریقا (به اختصار FSC Mauritius) از جمله رگولاتورهای سطح متوسط مشهور در دنیا هستند.

شما میتوانید با کلیک بر روی مقایسه صرافی های ارز دیجیتال ایرانی و بروکرها آنها را شناسایی کنید.

کدام بروکر رگوله است ؟

یک بروکر فارکس ممکن است توسط رگولاتورهای مختلفی تایید شده باشد. برای انتخاب یک بروکر ایده آل، باید ابتدا شرایط، امکانات و محدودیت های بروکرهای فارکس را بررسی کنید. اینکه کدام یک از بروکر ها در داخل کشور محل سکونت شما فعال هستند یا به ساکنان آن خدمات ارائه می دهند، پارامتر مهمی در تصمیم گیری شما خواهد بود. هزینه ها و کارمزد های تراکنش های بروکر را با دقت بررسی کنید و در نهایت مطمئن شوید بروکر مورد نظر شما، توسط رگولاتور هایی که مورد تایید تان هستند، رگوله شده باشد. برای آسان تر کردن این فرایند، ما در اینجا چند بروکر رگوله فارکس که به تریدرهای ایرانی نیز خدمات ارائه می دهند را معرفی می کنیم:
• بروکر ارانته رگوله شده توسط FSA و CySec
• بروکر لایت فارکس رگوله شده توسط CySec
• بروکر کپیتال اکستند رگوله شده توسط FSC
• بروکر آلپاری رگوله شده توسط FSC

رگولاتوری در فارکس یعنی چی؟

بررسی رگوله بودن بروکر چگونه است؟

برای بررسی رگوله بودن یک بروکر، شما از دو طریق می توانید اقدام کنید:
• به وب سایت رگولاتورها مراجعه کنید: اکثر رگولاتورهای فارکس در وب سایت خود لیست کاملی از بروکرهای فارکسی که مورد تایید شان هستند را ارائه می دهند. این لیست معمولا شامل نام، شماره پروانه تایید بروکر و سایر اطلاعات مشابه است. شما می توانید با جستجوی این اطلاعات در وبسایت رگولاتورها، در خصوص مورد اطمینان بودن بروکر مد نظرتان اطمینان حاصل کنید.
• وب سایت بروکر فارکس را بررسی کنید: بروکرها برای جلب اطمینان و توجه معامله گران، لیست کاملی از انواع رگولاتور هایی که مجموعه آنها را تایید کرده است، در وب سایت خود ارائه می کنند. به یاد داشته باشید که صرفا نوشتن نام رگولاتور در وب سایت بروکر، کافی نیست. هر بروکر رگوله شده یک شماره پروانه دارد که باید آن را در وب سایت خود، در اختیار عموم قرار دهد. توصیه می کنیم حتما این شماره پروانه را در وب سایت رگولاتور نیز چک کنید.

دی ارز ، مرجع تخصصی معرفی بازارهای مالی

به‌این post امتیاز دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *