سوئینگ در فارکس یعنی چی؟

سوئینگ در فارکس یعنی چی؟


سوئینگ در فارکس یعنی چی؟

 

امروزه بازارهای مالی از جمله فارکس و کریپتو به مکانی جذاب برای پول در آوردن تبدیل شده‌اند. سوئینگ در فارکس یکی از شیوه‌هایی است که معامله‌گران برای معاملات خود استفاده می‌کنند. سوئینگ به معنای چرخش یا پیوت است. اگر تا به حال کوهنوردی کرده باشید، درک این مسئله می‌تواند بسیار آسان باشد. شخص کوهنورد را روند حرکت قیمتی تصور کنید. این شخص برای رسیدن به قله‌ی کوه باید سختی‌ها و مشکلات بسیاری در طول مسیر متحمل شود. بعد از رسیدن شخص به قله باید به سمت دامنه‌ی کوه دوباره حرکت کند. قله‌ی کوه نقطه‌ی چرخش قیمت یا پیوت محسوب می‌شود. قیمت مانند کوهنورد ممکن است تا قله‌ی کوه ادامه دهد و بعد برگردد. از سوی دیگر، احتمال دارد در طول مسیر خسته شود و برگردد. سپس تجدید قوا کند و دوباره به راهش ادامه دهد. همچنین امکان دارد قله‌ها و دره‌های کوچک دیگری در طول مسیر تشکیل دهد. به هر کدام از این نقاط، چرخش قیمت یا سوئینگ گفته می‌شود.

سوئینگ در فارکس یعنی چی؟
سوئینگ H و سوئینگ L

 

آموزش سوئینگ تریدینگ

سوئینگ در فارکس یا بازارهای موازی همچون کریپتو و حتی بورس ایران جواب می‌دهد. البته بسته به استراتژی معامله‌گران متفاوت است. تریدرها یا معامله‌گران را می‌توان به دسته‌های مختلفی همچون شورت تریدرها یا معامله‌گران کوتاه مدت، سوئینگ تریدرها یا معامله‌گران میان مدت و دی تریدرها یا معامله‌گران روزانه تقسیم کرد. سوئینگ به صورت ماژور و مینور وجود دارد. سوئینگ‌های ماژور در تایم فریم بالا دیده می‌شود. سوئینگ H به عنوان سقف و سوئینگ L به عنوان کف شناخته می‌شود.

حال تریدر می‌تواند با مشخص کردن کف و سقف بنا به استراتژی و پلن معاملاتی خود فاصله‌ی بین کف و سقف، برخورد یک سقف به سقف قبلی (الگوی دوقلوی سقف) و یا کف به کف قبلی (الگوی دوقلوی کف) را معامله کند. برای نمونه، تایم ساختار تریدر ۴ ساعته است. تریدر روند قیمت را در این تایم مشخص می‌کند. سپس به تایم پایین‌تر، برای مثال ۱۵ دقیقه می‌رود و سوئینگ‌های H و  Lرا مشخص می‌کند. به عبارت دیگر، نواحی عرضه و تقاضا را در این تایم مشخص می‌کند. بنا به سبک تریدر که می‌تواند اسمارت مانی، پرایس اکشن، RTM، ICT  و … باشد، (اردر بلاک) OB یا (دسیژن پوینت)  DPو … را علامت می‌زند.

 بعضی تریدرها ممکن است از برخورد کندل با مووینگ اوریج‌ها یا کراس مووینگ‌ها تاییدیه ورود بگیرند. عده‌ای دیگر با واگرایی RSI  و خطوط روند تاییدیه می‌گیرند. ستاپ‌ها و روش‌های زیادی برای ورود به یک معامله وجود دارد. به هر حال تمام این موارد شخصی است و به سبک تریدر بستگی دارد.

سوئینگ در فارکس یعنی چی؟
الگوی دو قله، سه قله کف/ سقف

 

اهمیت نوسان‌گیری

بازار در طول روز شاهد نوسان‌های بسیار زیادی است. سوئینگ در فارکس بارها رخ می‌دهد. خبرهای مهم اقتصادی موتور محرکه‌ی نوسان‌ها محسوب می‌شوند. نوع نگاه تریدر به این اخبار می‌تواند متفاوت باشد. برای نمونه اسکالپرها، کسانی که معاملات زیر ۱ دقیقه دارند و فست اسکالپرها، کسانی که معاملات زیر ۱۰ ثانیه دارند ترجیح می‌دهند، نهایت استفاده را از این تایم خبری ببرند که بیشتر در سشن نیویورک اتفاق می‌افتد. سوئینگ تریدرها و دی تریدرها هم از این اخبار اقتصادی بهره می‌گیرند تا حد سودهای خود را به خوبی شناسایی کنند. البته با توجه به اهمیت خبر و میزان حرکتی که می‌‌توان انتظار داشت بازار به آن خبر واکنش دهد. پس نوسان‌گیرها به طور معمول در تایم‌های پایین معاملات خود را انجام می‌دهند و با رسیدن به حد سود روزانه‌‌شان دست از معامله می‌کشند.

 

جهت مقایسه بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی و بروکرها بر روی مطلب کلیک کنید.

 

 

سوئینگ در فارکس یعنی چی؟
نوسان‌گیری

 

مزایا و معایب سوئینگ تریدینگ

به طور معمول، شورت تریدرها ترجیح می‌دهند به سرعت نتیجه‌ی معاملات خود را مشاهده کنند. معاملاتی که در تایم کوتاه مانند ۱ دقیقه و یا ۵ دقیقه انجام می‌شود، مستلزم سرعت بالا می‌باشد. تریدر باید بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن تصمیم بگیرد و آن را به سرعت اجرا کند. هر گونه تاخیر در اجرای تصمیم می‌تواند منجر به از دست دادن موقعیت معاملاتی شود. اگرچه در بازار فرصت‌های بیشماری وجود دارد. ولی حس جاماندن می‌تواند در بلندمدت ضربات جبران ناپذیری از نظر روانی برای معامله‌گر ایجاد کند. از طرفی، تعداد بالای تصمیم‌گیری در طول روز باعث کاهش بازدهی تریدر می‌شود. زیرا ذهن خسته می‌شود و احتمال دارد، تریدر دست به تصمیمات اشتباهی بزند.

اما سوئینگ تریدینگ که با هر سوئینگ در فارکس رخ می‌دهد می‌تواند میزان خطا در تصمیم‌گیری را تا حدودی کاهش دهد. یک معامله‌گر در طول روز به طور تقریبی روی یک جفت ارز، ۲ و یا ۳ جفت ارز را می‌تواند رصد ‌کند. سوئینگ تریدرها به طور معمول در تایم ۱۵ دقیقه و یا ۱ ساعته ترید می‌کنند. در تایم ۱۵ دقیقه، هر کندل ۱۵ دقیقه طول می‌کشد تا ساخته شود. بنابراین، تریدر به اندازه کافی فرصت دارد تا با هر کندلی که در تایم ۱ دقیقه بالا و پایین می‌شود، دچار هیجان و استرس نشود و به راحتی تصمیم بگیرد که به پوزیشن ورود کند یا پوزیشن مورد نظرش را ببندد. در این حالت سطح کیفیت معاملات بالا می‌رود. ولی تعداد معاملات کاهش می‌یابد. البته با یک ریسک به ریوارد معقول و مناسب می‌توان این مشکل را پوشش داد.

سوئینگ در فارکس یعنی چی؟
ریسک به ریوارد

 

سوئینگ تریدینگ چه تفاوتی با معاملات روزانه دارد؟

هر تریدری با توجه به شغل، وقت و شناختی که از روحیات خود دارد می‌تواند در هر کدام از دسته‌هایی جای بگیرد که پیشتر به آن اشاره شد. کسانی که طبیعت آرامی دارند و برای ورود به پوزیشن عجول نیستند، می‌توانند سوئینگ تریدر و یا دی تریدر باشند. سوئینگ در فارکس مناسب این افراد است. نتیجه‌ی معاملات سوئینگ تریدینگ نسبت به معاملات روزانه زودتر مشخص می‌شود. بنابراین، در مقایسه با معاملات روزانه سوئینگ تریدرها از تعداد موقعیت معاملاتی بیشتری برخوردار هستند.

کسانی که ساعات شغلی فشرده‌ای دارند و نمی‌توانند مرتب پای چارت باشند به سمت معاملات روزانه کشیده می‌شوند. زیرا با گرفتن یک یا دو پوزیشن در طول روز و رها کردن آن به ادامه‌ی حرفه‌ی خود می‌پردازند. حال اگر با توجه به شرایط بازار و مومنتوم، قیمت حد سود معامله‌گر را فعال کند تریدر با خیال راحت معامله‌ی خود را در آن روز می‌بندد. ولی اگر بازار رنج بود و نتوانست به حد سود برسد، پوزیشن می‌تواند برای یک یا چند روز دیگر باز بماند.

شما میتوانید با کلیک بر روی مقایسه صرافی های ارز دیجیتال ایرانی و بروکرها آنها را شناسایی کنید.

سوئینگ در فارکس یعنی چی؟
معامله‌گر روزانه

 

سخن پایانی

به احتمال زیاد شاید شما هم به تازگی تصمیم گرفته‌اید وارد بازارهای مالی شوید و خود را محک بزنید. قبل از ورود به این بازارها دانستن نکات زیر خالی از لطف نیست. نسبت به هیچ سبک خاصی جبهه‌گیری نکنید. برای نمونه سوئینگ در فارکس تنها یکی از مواردی است که می‌توان با آن به سوددهی رسید. هدف در این بازارها ماندن و پول در آوردن است.

حال اگر توانستید فقط با تحلیل کلاسیک به درآمدزایی مستمر برسید همین کافی است. لازم نیست بیشتر بدانید. زیرا وقتی فکر و ذهن خود را با انواع سبک‌ها و روش‌ها پر کنید، قدرت تصمیم‌گیری شما به شدت کاهش پیدا می‌کند. ناخودآگاه دچار شک و وسواس می‌شوید که باید از کدام سبک و چه ابزاری استفاده کنید. تردید، ترس و طمع بزرگ‌ترین دشمنان یک تریدر محسوب می‌شوند.

قبل از شروع معاملات ریل برای سه تا شش ماه حتما در حساب دمو معامله کنید. شرایط را طوری بچینید که با حساب ریل تفاوتی نداشته باشد. یعنی پلن معاملاتی بنویسید و برای خود قوانین سفت و سختی قرار دهید. حد ریسک را پایین بیاورید و همیشه از حد ضرر استفاده کنید. ژورنال معاملاتی تهیه کنید.

بک تست و فوروارد تست بگیرید. زیرا این کار باعث افزایش اعتماد به نفس در شما می‌شود. البته شرایط دمو هیچ‌گاه به صورت صد در صد شبیه ریل نمی‌شود. زیرا در محیط ریل معامله‌گر با خود واقعی‌اش روبرو می‌شود که دچار هیجان، ترس، طمع، انتقام و … شده است. برای کار با حساب ریل از مبالغ بسیار کم شروع کنید که از دست دادن آن برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند.

 

دی ارز ، مرجع تخصصی معرفی بازارهای مالی

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *